Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

4 august 2013

Rugaciunea, calea spirituala catre subconstient si energiile superioare


 

Rugaciunea are o forta incredibila. Ea inseamna constientizarea puterii care se afla in tine, dar si constientizarea puterii universale. A te ruga este poate calea cea mai sigura si mai intensa de accesare a energiilor subconstienutlui si a energiilor superioare.

Crestini, budisti, musulmani, hindusi, indiferent de spatiu, loc, timp, religie, rugaciunea este unica, aparte. Rugaciunea este universala. Rugaciunea este o entitate spirituala de sine statatoare. Nu, nu te gandi ca rugaciunea apartine doar habotnicilor sau ca dorim sa facem o pledoarie religioasa. In vremurile tulburi si tulburatoare pe care le traim, rugaciunea poate reprezenta o metoda de elevare spirituala, de echilibrare a sinelui, de racordare la legile universalitatii. Vom incerca astazi sa patrundem in tainele rugaciunii:

Rugaciunea are capacitati de vindecare remarcabile. Este demonstrat STIINTIFIC!

Rugaciunea poate avea efecte vindecatoare in momentul in care crezi in puterile ei. Acest lucru a fost dovedit si din punct de vedere stiintific. “Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura grav afectata a constiintei”, este de parere Valeri Slezin, conducatorul Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg. In cercetarile sale, profesorul a incercat sa evalueze capacitatile rugaciunii. Electroencefalogramele pe care le-a efectuat in timpul rugaciunii unor calugari au inregistrat un rezultat uimitor. Acestea au surprins un proces rarisim (odata cu procesul de crestere al unei persoane, creierul isi intensifica activitatea), “stingerea” integrala a cortexului cerebral, fenomen ce mai poate fi inregistrat doar la bebelusii de trei luni (in momentul in care sentimentul de profunda siguranta alaturi de mama lor atinge un prag maxim) sau in starea de somn profund. Valeri Slezin denumeste starea “trezie usoara, in rugaciune”.

Masaro Emoto este cel care a efectuat un alt experiment menit sa demonstreze puterea rugaciunii. Cercetatorul a ales ca locatie un lac din Japonia, extrem de poluat din cauza industrializarii excesive a zonei. Cercetatorul a strans mii de oameni, rugandu-i sa inalte rugaciuni pentru purificarea apei. Fiecare s-a rugat in mod diferit, dupa cum a crezut de cuviinta, individual sau colectiv, in liniste sau in cuvinte arde, in temple sau pe marginea lacului. S-au efectuat analize ale compozitiei apei inainte de rugaciune si dupa rugaciune. Inainte de inceperea rugaciunilor s-a observat ca in compozitia apei se aflau molecule haotice, deformate, de forme bizare. Dupa numai doua ore de rugaciune, studiind apa, s-a observat ca era alcatuita din structuri moleculare ordonate, armonioase, in forma de flori. Structura apei s-a purificat.

Rugaciunea ca esenta si spiritualitate: ‘Avem speranta atata timp cat putem sa ne rugam’

Rugaciunea nu este o activitate pasiva pe care o faci cu buzele sau din habotnicie. Rugaciunea ca schimb de energii te poate transforma spiritual. Rugaciunea nu este neaparat o cerere, este o experienta. Avand credinta in puterea rugaciunii, capeti incredere in tine, capeti credinta. Rugaciunea iti poate da curajul de a infrunta acel lucru de care te temi cel mai mult. Rugaciunea poate insemna speranta pe un fond al vidului si al disperarii. Rugaciunea inseamna sa constientizezi ca nu esti singur in univers, ca exista un ceva mai presus de tine, un ceva care se afla in legatura si cu tine. Constientizarea acestui fapt te face sa ajungi la un echilibru cu tine, cu cei din jur, cu universul, iti da un sens existential. Crezand ca ai rolul tau aparte in acest univers te poate ajuta sa iti imbunatati felul in care gandesti despre tine. Te poate face sa ai mai multa incredere in tine.

Schimbul tau de replici cu entitatea suprema poate avea un efect covarsitor asupra ta. In urma rugaciunii, iti poti ajuta ochii mintii sa vada ceea ce le-a scapat pana acum. In urma rugaciunii, poti patrunde in esente. Poti vedea dincolo de tine. Prioritatile tale se pot schimba si ele in urma rugaciunii. Solutiile care ti-au scapat pana acum se pot deschide subit in fata ta. Schimbul acesta de replici interior te poate ajuta sa traiesti conform potentialului aflat inauntrul tau.

Oricui esti convins ca te adresezi -divinitatii, unei entitati supreme, subconstientului, fii rabdator si deschis cu interlocutorul tau. Ai incredere ca iti va indeplini acele dorinte care sunt necesare pentru binele tau. Nu incerca sa pui conditii si sa conditionezi indrumarea. Nu incerca sa-l provoci pe Dumnezeu, universul insusi, forta in care crezi. Ai incredere in intelepciunea universala si in faptul ca iti va ghida si indruma pasii. Solicita ajutorul, insa nu arunca sugestii despre cum ar trebui sa arate acest ajutor. Se poate intampla ca raspunsul divinitatii la ceea ce cerem noi sa fie diferit de ceea ce cautam. Nu inseamna ca nu este si cel mai bine pentru noi.

Rugaciunea te face sa te simti mai sigur pe tine, mai in siguranta. Gandul ca exista cineva acolo la care poti apela in timp de dificultate poate fi incurajator si hranitor din punct de vedere spiritual. Da, in vremuri de confuzie si descurajare, rugaciunea poate fi o sursa de indrumare si sprijin. De ce nu? Rugaciunea inseamna la a te conecta la ceva mai presus decat tine, decat noi, la o sursa infinit mai mare de spiritualitate. Gasindu-ti un sens al tau, gandurile negative si procesul de autojudecare orientat catre propria persoana pot fi estompate.

Prin rugaciune poti ajunge la pacea mintii. Iar starea de bine a mintii se dezvolta doar in absenta anxietatii. Sentimentul de neputinta si deznadejde, nelinistea cauzata de viitor, teama de a pierde ceea ce avem, teama de a nu obtine ceea ce ne dorim, toate acestea pot da nastere unei intregi epidemii de griji. Toate acestea pot fi insa tratate prin rugaciune. Cu cat ai mai multa incredere in tine si in faptul ca rugaciunea iti va fi ascultata, cu atat iti va fi mai usor sa te confrunti cu fricile si provocarile vietii. Rugaciunea mintii si a spiritului nu reprezinta insa un substitut pentru ingrijirea medicala, cea a trupului. Ea trebuie doar sa o completeze. La fel de adevarat este si faptul ca rugaciunea pozitiva nu poate avea efecte negative secundare. Credinta unei persoane si convingerea ca rugaciunile ii vor fi ascultate au o influenta covarsitoare asupra fiintei sale si a starii sale de bine si echilibru, asupra abilitatii sale de a lupta impotriva bolii, asupra capacitatii sale de a se regenera moral, psihic, trupesc, sufletesc.

Meditatia si rugaciunea pot creste gradul de constientizare si vigilenta. Persoana care se roaga va inceta, cel putin temporar – in momentul adresarii rugaciunii, sa mai fie absorbita de propriile ganduri. Rugaciunea poate ajuta la crearea unei stari pozitive a mintii. Prin stoparea gandurilor negative si prin confortul si linistea pe care le transmite, rugaciunea ajuta la oprirea deteriorarii creierului. Starea pozitiva a mintii va genera la randul sau energie pozitiva in organism, trimitand semnale pozitive catre celulele nervoase responsabile de procesul de regenerare.

Rugaciunea se poate manifesta la mai multe niveluri:

  • rugaciunea la nivel constient
  • rugaciunea la nivel subconstient
  • rugaciunea la nivel metaconstient
  • rugaciunea la nivel superconstient

Afirmatia are si ea rolul ei aparte in rugaciune, poate fi un adjuvant al ei. Eficacitatea rugaciunii se poate datora si lansarii afirmatiilor in mintea superconstienta. Afirmatia poate fi un gand cultivat si vizualizat pe care il ancorezi in mintea superconstienta. Poti vedea rezultatele afirmatiei tale. Poti repeta fraza pentru a o ancora in mintea superconstienta. O poti simti ca manifestare. Mintea superconstienta este creativa si isi manifesta roadele. Afirmarea si afirmatiile pot fi un adjuvant al rugaciunii. Indeplinirea anumitor lucruri pentru care te-ai rugat poate fi rezultatele unor ganduri cultivate in urma cu ceva timp. Cultivate cu dorinta, fervoare si incredere…

Rugaciunea, conectarea la universalitate si la fortele subconstientului

Spune-i Dumnezeu, univers, spirit, iubire, subconstient, ca sa te rogi eficient trebuie sa accepti ca exista o putere mai mare decat tine, o forta care se afla deasupra ta. Este importanta acceptarea existentei acestei puteri. Accepta ca tu esti o mica parte din aceasta putere. Uneori investim in rugaciunile noastre prea mult intelect, prea putina implicare. Daca nu ne rugam cu intensitate inseamna ca, in mod subconstient, nu vrem ca acele lucruri pentru care ne rugam sa se si transpuna in realitate.

Rugaciunea poate inseamna o conversatie cu subconstientul. Puterea vindecatoare a subsconstientului poate fi activata constient prin sugestie. Mintea subiectiva poate fi controlata total de sugestie. Mintea subconstienta te asculta intotdeauna. Inregistreaza ceea ce gandesti, simti sau spui. Mintea subconstienta are acces la toate experientele si cunostintele pe care mintea constienta le-a dat uitarii. Mai devreme sau mai tarziu, raspunsul subconstientului tau la rugamintile tale nu va intarzia sa apara. El stie mai bine decat tine ceea ce iti este necesar si util din punct de vedere spiritual. Prin urmare, intai de toate, constientizeaza ceea ce cauti cu adevarat si constientizeaza lucrurile pentru care te rogi.

Roaga-te ca si cum rugaciunea ta ar fi ascultata. Rugaciunea inseamna conectarea la tine insati si la forta care exista deasupra ta. Daca te rogi pentru un partener de viata, comporta-te ca si cum ai iubi, ca si cum ai fi iubit. Incearca sa-ti imaginezi cum o sa te simti cand o sa primesti si o sa daruiesti iubire. Daca vrei liniste, incearca sa simti aceasta stare de liniste. Alege intotdeana o cale pozitiva pentru a-ti exprima dorintele si ceea ce vrei. Poti simti recunostinta inainte de a a primi un raspuns al solicitarii tale. Recunostinta este cea care accelereaza procesul de indeplinire al dorintelor. De aceea, o rugaciunea pura, net superioara, este rugaciunea in care multumesti si iti exprimi recunostinta, iar nu cea in care soliciti ceva.

Asadar… te-ai rugat. Ai simtit ca reale si posibile lucrurile pentru care te-ai rugat. Acum crede ca forta din tine, forta care guverneaza universul va realiza cumva, candva aceste lucruri pentru tine. Nu folosi cuvinte negative in rugaciunea ta. Nu folosi negatia “nu”. In loc de “ma rog sa nu mai sufar” poti folosi “ma rog sa fiu fericit”. Foloseste-te intotdeauna de timpul prezent si simte cum dorinta ta proiectata in viitor are loc in prezent. Legea atractiei functioneaza. Universul iti simte dorinta. Dumnezeu iti asculta rugaciunea. Forta subconstienta din tine este si ea pusa in miscare. Impreuna, toate deschid calea catre indeplinirea rugaciunii.

Dana N.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu